Ahad, 30 Ogos 2009

Adam Harith Suka Maya Karin..

Hari ini aku nak bercerita pasal anak kesayangan aku yang sorang nie. Adam sekarang dah pandai tengok TV, rancangan yang paling dia suka iklan lah...ngan rancangan kanak2..Upin & ipin, Hi5 dan Barney and friends..yang paling bestnyer Adam suka sangat tengok iklan celcom yang ada Maya Karin tu... kalu dia kat tempat lain mesti dia pegi kat depan Tv tgk iklan tu sampai abis dulu baru dia sambung main balik sambil dia senyum kat Maya Karin...ye la kan dalam iklan tu Maya Karin bercakap sambil senyum2..hahaha..kelakar aku dan papa adam tengok perangai dia...

Maya Karin artis pujaan Adam HarithAnak ku sayang

Isnin, 24 Ogos 2009

Menu Berbuka Hari Kedua

Semalam aku tak tau nak masakan apa..jadi ni aje aku masak untuk dimakan bersama Nasi Halba..Sudi la kiranya korang tengok yer..

ayam masak merah madu

jelatah timun dan tomato

sayur goreng kangkung bersama cendawan

Jumaat, 21 Ogos 2009

Malam ni Terawih

Selamat menyambut ramadhan utk semua kawan2 aku..Sesama la kita dekatkan diri ngan Allah dan melakukan amal ibadat sebanyak yang mungkin yer..

Terawih mlm ni aku tak pegi la memandangkan aku ada Adam..bawak Adam pi masjid..hmmm....kalu orang dah ada anak paham la...


Khamis, 20 Ogos 2009

Adik aku yang bongsu..

ini lah adik aku yang bongsu tuh..
(dah xda gmbr lain dah..tgk tuh muka aku n adam muka terkejut awat plak )



Kali ni aku nak citer pasal adik yang bongsu umur dia dah masuk 12tahun dah..kejap aje kan masa berlalu dah besar adik aku nie..dulu kecik lagi...tahun ni dia bakal nak exam..upsr..tuh jenuh aku tepon suh dia baca buku..

Dari dia kecik sampai la sekarang ramai orang kata dia comel...pada aku biasa aje..lagi satu hidung dia lain dari kami adik beradik..temyek..hahaha..tapi alis mata dan bulu lebat cantik...jeles aku..hahaha..puji adik sendiri plak..

Mak aku lahirkan pada 12tahun pas berat hampir mencecah 5kg..4.9kg..besarkan..time tu tgk dah macam bb 2 3 bulan...

Citer kali ni pon aku buat sebab dia komplain kat aku xda citer dah ke..boring baca yang sama..entry kali khas untuk adik chu yang busyuk masyam macam ikan masin tu..hahaha..apa2 pon aku tetap sayang dia sama mcm adik2 lain..aku ada 4orang adik semua..aku yang sulung..

Selasa, 18 Ogos 2009

Adam Harith Jadi Budak Botak..

Ini lah dia kisah anak teruna kesayangan aku dan papa adam...hari ahad pas kami bawak dia pegi gunting rambut ataupun lebih tepat mesin rambut..hehehe

Bukan apa Adam ni rambut dia lebat..kalu tak gunting mesti time tido kepala dia berpeluh sampai basah bantal..tiap2 malam terpaksa aku tukar bantal dia..sebab berpeluh..aku cakap ngan papa ajak pegi mesin rambut dia kat kedai mamak depan umah tu..(depan umah aku semua ada klinik,pasaraya,LRT,kedai makan,kedai 1.99 dan lain lain...hehehe)

Actually aku takut nak bawak Adam kuar dari umah memandangkan H1N1 nie...lama gak aku pikir nak bawak ke tak..ya la kan baby senang terkena..(**mintak dijauhkan dari bencana ni untuk kita semua,abah aku cakap baca doa syifa byk2 sebab dia elok untuk kesihatan kita)

Akhirnya ini adalah keputusannya...


bukan main suka bila dapat majalah
rajin anak mama baca buku resepi mama yer..
tengok tu tekun tak anak teruna aku
jeng..jeng..kepala saya sudah botak...
ini lah pose saya untuk aunty2 dan kakak2 yang sudi tengok saya..

Kalu nak tau bukan main susah mamak tuh nak mesin rambut dia.."waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.."bila kepala kena pegang ngan mamak tu..apa lagi dia sebut..."pa......waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"
"ma.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaa"
hahaha tergelak aku dan papa dia..mamak tuh pon siap ketuk lagi sikat suh dia diam..hehehe..hasilnya kepala dia jadi berbelang2 sebab x dok diam..

p/s-untuk aunty zue thomey x saya potong rambut nie...nnt raya kita jumpa aunty zue ok...




Isnin, 17 Ogos 2009

Dah lama gak rasanya...

Sepanjang 3 4 hari ni aku malas nak up date blog aku nie..entah la datang penyakit Malas..lagipun tak banyak citer aku nak kongsi ngan korang memandangkan H1N1 semakin menular virus dia, aku dan family tak banyak wat xtvt sangat..cuma dok kat umah tgk TV dan masak2 sket..ingat nak masukkan gambar, aku wat pasembor semlm..tapi aku lupa nak amik gmbar dia..

Pasal anak teruna aku sorang tu, ada citer dia..nnt akan ku citerkan pada korang..aku ada perkembangan terbaru pasal dia..hehehe..

Rabu, 12 Ogos 2009

Buka restaurant akhirnya..

Memandang aku tak kerja dan bosan kat umah...aku dah buka restaurant..alhamdulillah ramai customer datang..mula2 buka x ramai sangat orang yang datang makan..tapi akhir2 ni ramai plak yang datang kesian staff2 aku terpaksa kerja keras untuk memastikan kedai tu berjalan lancar..

tapi kekadang ada yang datang ke restaurant aku ni..cuma nak ke toilet aje..cessssss..heheheactually restaurant atas nama suami aku..hmmm..aku cuma jaga kedai..hahaha..

Untuk pengetahuan korang sebenarnya aku bukak restaurant kat FB hubby aku la...hahaha..sekarang dalam level 18 dah..hehehe

Isnin, 10 Ogos 2009

KEBOSANAN MELANDA DIRI KU...


Hari ni tahap kebosanan aku paling maximum...pegi interview pon xda lagi orang yang call suh pegi keja..hmmm..aku teringin nak ada kawan..kat umah bukan x da kawan tapi semua orang tua..mak cik2!!

Nak wat hobi baru..xtau nak wat apa dah..semua benda aku dah wat kat umah ni..Adam pon dah tido..ngan Adam aku tak penah rasa bosan tapi aku nak gak kawan borak2 bertukar2 pendapat..entah susah nak aku luahkan..kalu korang dok kat tempat aku mungkin juga korang akan memahami..

ok..nnt jumpa lagi ya..sayang korang semua yang sudi baca luahan aku nie..

Sabtu, 8 Ogos 2009

Adam Harith dan Seluarnya..

Ini lah dia kisah anak teruna aku..sekarang dah pandai duduk..asyik nak duduk aje dah tak nak baring..kalu kita bagi dia baring menangis menjerit nak bangun..siap angkat kepala lagi..hmmm..tengok la telatah dia dan seluar dia..



video

Menu Hari Jumaat..

Memandangkan semalam hari jumaat,aku jadi rajin nak memasak sket..sebenarnya baru nak belajar nak NASI BERIANI..first time buat nie..Leh la tahan rasa tak la sedap macam kat kedai..Harap korang sudi la tengok yer menu aku nie yang tak berapa menyelerakan..

Nasi Beriani
resepi ni aku ambik dari resepi dalam buku..leh la tahan rasa..tapi aku nak try lagi buat..nak bagi improve lagi..
Ayam Masak Merah
Untuk masakkan ni..mesti ada antara korang lagi sedapkan masak..kalu ada kongsi la, leh aku bagi sedap lagi untuk suami ku tersayang..(aku nak bagi dia makin berisi..hehehe)
Jelatah (hanya ada timun dan tomato aje)
Yang ni aku buat ikot resepi MIL aku bagi..guna sos cili, garam dan gula..cili api sket dan tak lupa juga bawang merah..


Dalca Ayam dan Sayur sayuran
aku masukkan terung, kentang,kacang panjang,cili merah,bawang besar dan ayam..

Selasa, 4 Ogos 2009

Doakan Aku Kawan2

Sebenarnya aku baru balik dari interview nie..harap2 berjaya la..actually aku nak keja tolong papa adam aje..nak kurangkan beban dia sket..cian dia kan..

Balik aje dari interview kena pegi opis Papa Adam, bz tul Papa ni..orang panggil betulkan system Amanah saham apa entah aku tak ingat sangat..terpaksa la aku tggu kejap..diorg suh org aku dok kat hotel PNB darby Park aku xnak..malas la..selesa lagi umah aku ni..

Balik Dari sana aku dapat lagi call suh datang Interview for account dept..hmmm..ini kena pikirkan dulu sebab jauh sket kat PJ..sapa nak anta pegi sana..dan macamana aku nak balik..sebab Papa bukan keja ikot sangat opis hour..masuk awal pagi pastu time balik main belasah aje kul bape nak balik.yang pasti akan balik atas kul 8pm..macam ek..lesen pon xda..orang tu betul2 nak pegi interview..

Apa2 korang tolong doakan aku supaya dapat keja yang sesuai ngan aku ni dan family aku yer..

Isnin, 3 Ogos 2009

Menu Hari Ini

Memandangkan hari Papa Adam ditugaskan stand by malam..jadi hari ni aku masak la sket..tapi xda la seberapa sangat masakan aku..Rasanya lagi sedap masakkan korang ..
sambal tempe with potato
sup ayam (tak cukup lengkap bahan)
ayam goreng
patrik ayam dan fish ball(aku belasah aje masak)

Hahaha korang tgk la menu aku yang seberapa ni..aku bukannya pandai masak sangat tapi teringin nak letak gak dala blog aku..hahaha..(aku masih dalam tranning lagi)

Nasib baik Papa Adam tak penah la kondem masakkan aku..kalu tak sedap dia kata pasni wat lagi mgkn dapat improve..hehehe

Warehouse Sale..

Hari sabtu baru2 ni aku pegi warehouse sale Pureen kat PJ x salah aku..hehehe(aku ni dok aje KL tapi kekdg lupa nama tpt)ramai gak orang kat sana.Aku pegi ngan abg ipar aku sekali memandangkan aku dan depa ada baby..nak gak pegi tengok apa yang murah...

Tapi kat sana banyak baju baby girl, untuk boy sket sangat jenuh aku pusing sampai 2 3 kali cari baju yang cantik dan menarik untuk Adam..time aku membelek baju yang sesuai untuk Adam, Papa Adam la mendukung Adam sayang tu..sampai tetido dia tunggu mama dia shopping barang dia..

Tak ada apa sangat aku nak tunjuk cuba baju2 dan barang2 keperluan Adam Harith dan baju untuk anak buah kesayangan aku di perlis..

baju2 untuk Adam Harith

barang2 keperluan dia untuk seharian(mmg murah giler dari kedai biasa)

ini baju untuk anak buah kesayangan aku..aku suka baju nie comel tgk..(xda la seberapa harga dia)